Ommegang Brussel

Brussel is een stad die bruist van de cultuur en historie. Naast de diverse musea, mooie bezienswaardigheden en aparte exposities die deze stad rijk is, worden er ook veel uiteenlopende festivals en culturele evenementen georganiseerd.

Vlaanderen Feest – Brussel Danst

Vlaanderen Dag wordt gevierd op 11 Juli in het hart van de hoofdstad met het spectaculair Vlaanderen Feest – Brussel Danst festival. Het centrum van de stad wordt omgetoverd tot een dansvloer en podium voor bekende artiesten. Laat je leiden door zwoele zomerse geluiden op de Grote Markt, ontdek de urban dance scene op de Muntplaats, doorkruis samen de straten van Brussel tijdens een geleide wandeling. Dit en veel meer. Feest, zing en dans. Volledig gratis!

Brussels Summer Festival

De muziek mag in de stad luid en duidelijk klinken tijdens het Brussels Summer Festival of BSF. Tijdens dit tien dagen durende evenement stroomt de Kunstberg vol met publiek voor beroemde artiesten uit België, Frankrijk en de rest van de wereld. Van toffe bandjes tot getalenteerde soloartiesten: het Brussels Summer Festival heeft een altijd diverse line-up voor je klaar staan. Dit muziekfestijn is dan ook zeker een reden om een tripje naar Brussel op de planning te zetten!

Summerfestival Brussel

Ommegang van Brussel

Dit eeuwenoude evenement in Brussel is een bijzondere happening. De traditie van deze grootse processie gaat terug tot de dertiende eeuw. De edelen, notabelen en meesters van de gilden brachten een hulde aan de Heilige Maagd en aan de vorst in een plechtige optocht. Vandaag de dag wordt de traditie van de Ommegang van Brussel nog steeds voortgezet. Met vlaggen en vanen, te voet of te paard, bont en feestelijk is dit een demonstratie van de Brusselse rijkdom ten tijde van de Renaissance. Het spektakel wordt opgevoerd door ruim 1400 deelnemers, waaronder veertig historische en folklorische groepen, 120 vertegenwoordigers van de Belgische Adel, een cavalerie van veertig paarden en meer dan driehonderd vlaggen!

Nuit Blanche

Slapeloze nachten waren nog nooit zo leuk als in Brussel, dankzij het evenement Nuit Blanche. Tijdens deze nacht kan je de stad in een ander licht zien, terwijl er honderden activiteiten bezig zijn. Elk jaar vindt het evenement plaats rond een bepaald thema, om op deze wijze een wijk in de spotlight te zetten. Kunstenaars en culturele deelnemers leveren een bijdrage aan het uitgestippelde parcours. Daarbij kunnen ze genieten van talloze optredens, installaties en projecties op symbolische locaties waarmee de misschien al bekende wijk op een geheel nieuwe wijze beleefd wordt. Dit is dé manier om Brussel van een andere kant te zien. Een tof evenement dat je echt niet wilt missen!

Brussel Summerfestival

Couleur Café

Tour & Taxis was vroeger een goederenstation maar tegenwoordig is het industriële gebied omgetoverd tot een feestlocatie. Elk jaar vindt hier Couleur Café plaats, een urban muziekfestival dat drie dagen duurt. Denk aan Latin deuntjes, elektronische muziek maar ook reggae, hiphop en funk. Een beetje van alles wat dus – als je er maar lekker op kunt dansen! Het festival is uniek met zijn persoonlijke details, mede mogelijk gemaakt door de handgemaakte versieringen, danslessen en markten met handgemaakte spulletjes van lokale designers. Daarnaast kan je je te goed doen aan het eten van de food trucks terwijl je een kijkje neemt bij de kunsttentoonstelling van het jaar. De grote mix van muziek, kunst, cultuur en industrie is een perfect visitekaartje van Brussel!